Inleiding

Voor het groepskamperen op het Scouting labelterrein de Malpiesche Bergen zijn een aantal regels opgesteld. Op het kampeerterrein kan men alleen kamperen met een geldige kampkwalificatie (Scouting Nederland) of een verklaring van kampbevoegdheid (Jong Nederland). We gaan ervan uit dat de kampregels besproken worden met de mede-teamleden en de kamperende groepsleden. Door het betalen van het kampgeld wordt met deze kampregels ingestemd.

Aankomst en vertrek

Aankomst is vanaf 12:00 en vertrek uiterlijk tot 11:00. Bij aankomst dient u zich eerst te melden bij de kampstaf voordat de tenten worden opgezet. Dit is ook het moment dat het nachtregister wordt overhandigd. Plaats tenten op minimaal 5 meter afstand van elkaar i.v.m. de brandveiligheid en houd rekening met de hudo. Voordat u vertrekt, loopt de
kampstaf met u een rondje over het terrein voor controle.
Nachtregister
De kampstaf is verplicht om een nachtregister bij te houden. Iedere groep dient bij aankomst een lijst in met de leden van de groep waarbij voor- en achternaam vermeld staat. Als er gasten 1 nacht komen of leden later aankomen of eerder weggaan staat dit ook vermeld.Gasten die voor De gegevens worden aan het eind van de kampeerweek vernietigd. In geval van nood zijn wij verplicht om deze gegevens te melden bij de gemeente Valkenswaard
Voor weekend kampeerders kan de lijst digitaal aangeleverd op e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een week van tevoren. De gegevens worden aan het eind van het kamperen vernietigd.

Afval

Het afval dient gescheiden te worden in de volgende categorieën: papier, glas, PMD en rest. Papier, glas en PMD kunnen in containers in de buurt worden ingeleverd. Rest afval, thema afval, kapotte stoelen en verder groot materieel (bv. landbouwplastic) moet u mee terugnemen naar uw woonplaats. Eventueel is het mogelijk om een klein afgietputje te
graven voor het GFT. Voor vertrek moet deze geheel onzichtbaar gemaakt worden.

Bewaking

Laat het kampterrein nooit onbewaakt achter. Maak hierover afspraken in de groep wie achterblijft op het kampterrein. De kampstaf is niet verantwoordelijk voor vermiste spullen. Meld verdachte activiteiten bij de kampstaf.

Hudo en Graven

Iedere groep graaft zijn eigen latrine geul. De geul mag ongeveer 30 cm breed zijn en moet minstens 75 cm diep zijn. De lengte hangt af van de duur en het aantal deelnemers van het kamp. Na afloop moet de geul goed gemarkeerd worden. De geul wordt iets opgehoogd  zodat de volgende groep kan zien waar de geul gegraven is geweest. Dixies en dergelijke
zijn niet toegestaan. Het graven van andere kuilen is niet toegestaan.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Waterkranen

In de weekenden bij aankomst moet men de kraan minimaal 10 minuten laten lopen, in verband met legionella. Bij de kranen mag alleen water worden gehaald. Spelen bij de kraan is niet toegestaan. Aansluiting van slangen op de kraan is niet toegestaan.

Nachtelijke stilte

Zorg dat je niet aan geluidsoverlast doet. Na 22.00 uur is schreeuwen en elektronisch geluid verboden. De nachtelijke stilte gaat in om 22.30 uur tot 7.00 uur. Tussen deze tijden moet het geluid zo zijn dat je de andere groepen niet stoort. De omwonende mogen in geen geval last hebben van geluidsoverlast van kamperende groepen.

Opruimen

Zorg dat het kampterrein te allen tijde netjes en opgeruimd is. Levensmiddelen en huisvuil is zodanig opgeruimd dat bosdieren of insecten er niet van kunnen eten. De tenten, bagage en bouwwerken zijn in een staat, dat bij regen, onweer of storm alles droog en vast blijft staan.
De achterblijvers op het kampterrein kunnen niet alles opruimen als het plotseling gaat regenen, stormen of onweren.

Parkeren

Auto’s, trailers en opslag containers moeten op de parkeerplaatsen worden geparkeerd. Er mag niet op de kampeerterreinen geparkeerd of gereden worden (zie plattegrond).
Vrachtwagens worden uitgeladen op locatie de Teutenheuvels aan de verharde weg.
Op locatie Kempenland wordt uitgeladen vanaf het zandpad aangegeven in de route beschrijving. We adviseren zelf transportkarren mee te nemen. Caravans, vouwwagens of campers zijn niet toegestaan op het Scouting Labelterrein.

Vuur

Wij begrijpen dat een kampvuur onmisbaar is bij de scouting. Toch leven we in een tijd dat er in de zomer vaker een stookverbod heerst dan niet. Houd hier alstublieft rekening mee in uw programma. Bij het overtreden van het stookverbod, moeten wij u helaas naar huis sturen.
Hieronder staan de regels omtrent vuur.
- As- en houtresten mogen niet in het bos verspreid worden. Zorg dat er zo weinig mogelijk asresten overblijven door goed te stoken.
- Generatoren en aggregaten zijn niet toegestaan op het terrein.
- Tijdens een stookverbod mag er ook niet op houtskool of briketten gebarbecued
worden.
- Iedere groep krijgt een jerrycan met bluswater. Er dienen bij open vuur minimaal 2 emmers water en een emmer zand te staan. Tijdens het zomerseizoen kunt u deze krijgen bij de kampstaf.
- Brandhout mag alleen gesprokkeld worden op het eigen groepsterrein. Naast groepsterreinen liggen privéterreinen, hierop sprokkelen is diefstal.
- Er mag geen staand hout gekapt worden.
- Een kookvuur mag alleen in overleg met de kampstaf.

Kampvuren

1. Alleen stoken in de aangegeven kampvuurkuil of ton.
2. Vuur mag nooit onbewaakt worden achtergelaten, ook niet smeulend.
3. Altijd bluswater bij de hand.
4. Geen hout op het vuur langer dan 75 cm.
5. Geen meegebracht pallethout.
6. Geen vuur hoger dan 75 cm.
7. Nooit stoken op de dag van vertrek.
8. Afval mag niet worden verbrand.

Kooktoestellen

Zorg dat je altijd voldoende kooktoestellen meeneemt. Je kunt er niet vanuit gaan dat er altijd op houtvuur gekookt kan worden. Als de kooktoestellen op butaan of propaan werken dan dienen de gasslangen in goede staat te zijn en niet ouder zijn dan 2 jaar. Op een goedgekeurde gasslang staat het productiejaar.

Roken

Roken wordt afgeraden. Indien men toch rokers in de groep heeft, willen wij bij het afmelden geen peuken terug vinden op het terrein (en dus ook niet in de kampvuurplaats). Tijdens een stookverbod mag men ook niet roken in het bos.